loading...
هرچی بخوای
AMIR بازدید : 9335 دوشنبه 05 فروردین 1392 نظرات (0)
مراحل ازدواج از خواستگاری تا عروسیاگر به اموري که روزانه، ماهانه و حتي ساليانه انجام مي دهيد نگاهي بيندازيد متوجه خواهيد شد که به انجام رساندن هر کاري مستلزم پشت سر گذاشتن مراحل و مراتب و چه بسا درجاتي است. و از آنجا که موضوع وبنامه اين ماه، امر مبارک ازدواج است و همان طور که مستحضريد اين موضوع، مساله کم بزرگي نيست و براي اينکه ازدواج حادث شود، ضروري است که مقدماتي فراهم و پيش زمينه هايي آماده شود، تصميم گرفتيم به طي مراحل و به قول علما هفت خان ازدواج بپردازيم تا درس عبرتي باشد براي مجردهايي که قصد دارند به اين امر خطير اقدام بفرمايند!
- مرحله اول، خواستگاري: شواهد و قرائن حاکي از آن است که (با توجه به شرايط حال حاضر و با توجه به تيتر گزارش و با توجه به خيلي چيزهاي ديگر که در ادامه گزارش متوجه خيلي هايش مي شويد) خواستگاري اولين مرحله  رسمي از سلسله مراتب ازدواج است. گرچه نسل جديد با ما درافتد که اي بابا... دوره و زمونه اين سنت بازيها تمام شده رفته پي کارش، اما چون ما خودمان شخصا از طرفداران سنت نجيب خواستگاري هستيم و والدين محترم نيز خواستگاري را اولين مرحله از سلسله مراتب ازدواج مي دانند و احتمالا از اولين خوانندگان اين گزارش هستند، بنابراين چون عمل به نصايح بزرگترها براي ما واجب است، از همين جا اعلام مي کنيم به زعم ما نيز خواستگاري شرط لازم و اوليه طي طريق در ازدواج است!
البته از آنجايي که اين روزها در خيلي از عرصه ها از جمله مطبوعات و اينها پيش شماره داشتن جا افتاده است و اول چندين پيش شماره منتشر مي شود تا اگر خدا خواست شماره اول درآيد و تازه بعد از آن اگر ابر و باد و مه و خورشيد و فلک و عوامل ذيربط و بي ربط بر وفق مراد باشند، شماره دوم و سوم هم منتشر مي شود و يا اگر خيلي بداقبال باشند و با رسم زمانه ناآشنا، دچار تعطيلي ناخواسته مي شوند و به قول جوانان اين عرصه، شکست فرهنگي مي خورند; خواستگاري هم پيش شرط يا پيش شماره اي دارد که از دوستيهاي داخل خيابان آغاز شده تا دوستي هاي روي نيمکت دانشگاه و اينترنت و کافي شاپ و مهماني هاي خاله خانباجي و غيره و ذلک ادامه مي يابد و تازه بعد از آن است که اگر ابر و باد و مه و خورشيد و حرف در و همسايه اجازه دهد و دختر و پسر موردنظر به اين نتيجه برسند که مي خواهند ازدواج کنند و واقعا از فرد بودن خسته شده، مي خواهند زوج شوند و حرف مردم بدجوري دارد بيخ پيدا مي کند و پدر دختر گير مي دهد و مادر پسر آرزو دارد و از همه مهمتر عده اي معتقدند که اگر براي لحظاتي خون به مغز دختر و پسر نرسد، آن وقت است که از اين پيش مرحله قدم به مرحله اول مي گذاريم.
البته اتمام دوره سربازي براي پسرها و اتمام دوره تحصيلات براي دخترها هم به خودي خود مي تواند اين تفکر را در فردي که مي خواهد مزدوج شود! به وجود  آورد که بايد کم کم به فکر باشد که خربزه آبه!
احتمالا بعضي از شما در مورد چگونگي پيش مرحله اول سوالاتي داريد و مي پرسيد ما چه جوري با يک فرد ديگر آشنا شويم تا پله پله به مرحله خواستگاري نزديک شويم، عرض به حضورتان که در اين رابطه عده اي از مشاوران و روانشناسان بر اين باورند که آشنا شدن نياز به برنامه ريزي دارد و در دنياي امروز که عصر علم و تکنولوژي است انتظار اسب سفيد و شاهزاده سوار بر آن و دختر شاه پريون يک چيزي است در مايه هاي کشک. در همين رابطه يکي از متخصصين* معتقد است که در حال حاضر روشهاي مختلفي براي آشنايي وجود دارد که به طور خلاصه مي توان گفت: دوستي هاي شهري و بين شهري (خياباني و جاده اي سابق!)، دوستي هاي اينترنتي، همکار بودن، همکلاسي بودن، فاميل بودن و آشنايي هاي اتفاقي (براي توضيح اين نوع آشنايي به ذکر يک مثال بسنده مي کنيم، مثلا يک نفر کيف قاپ کيف يک خانم را مي قاپد و يک نفر آقا شجاعت و انسان دوستي و غيره اش را در دست مي گيرد و با طبقي از اخلاص به دنبال او مي رود و کيف را پس مي گيرد و به دختر مذکور مي رساند و بالاخره دو نفر با هم آشنا مي شوند و باقي ماجرا).
البته راههاي آشنايي ديگري هم وجود دارد که با توجه به استعداد و توانايي هاي فردي افراد متغير است و راستش عقل ما فعلا بيشتر از اينها قد نمي دهد. شما اگر روشهايي به نظرتان مي رسد حتما با امور همسريابي نشريات زرد تماس حاصل بفرماييد.
و اما برويم سراغ خواستگاري: در اين مرحله آشنايي ها تمام شده و گوشهاي طرفين دراز شده و خانواده ها هم طاقتشان طاق شده و همگي با هم تصميم مي گيرند قال قضيه را بکنند. در مراسم خواستگاري رسم است خانواده داماد به منزل عروس بروند و ما تا اين لحظه برعکسش را جايي نه ديده ايم و نه شنيده ايم. حالا چرا، نمي دانيم.
در مراسم خواستگاري، والدين در مورد مسائل مهمي مثل ميزان درآمد داماد، مدل ماشين و متراژ خانه اش صحبت مي کنند و اگر در اين موارد به توافق رسيدند آن وقت جمله معروف "حالا ديگه برويم سر اصل مطلب" از دهان يکي از حضار خارج مي شود!
تا يادمان نرفته اين را هم اضافه کنيم که در مراسم خواستگاري معمولا رسم است عروس چاي بياورد و ما در تمام سريالهاي تلويزيوني با جفت چشم هايمان ديده ايم که در اين لحظه داماد بايد محو جمال عروس خانم شود و چاي را روي خودش بريزد! و راستش را بخواهيد دخترخانم هايي را در فاميل و در و همسايه ديده ايم که بارها قبل از خواستگاري، آيين ريختن چاي روي سر داماد را تمرين مي کنند.
يکي ديگر از قوانين خواستگاري اين است که داماد حتما بايد کت و شلوار بپوشد و از پوشيدن لباسهاي اسپرت خودداري کند. يعني تقريبا پوشيدن لباس اسپرت همانا و جواب "نه" شنيدن از عروس همانا! بردن گل و شيريني هم توسط داماد و خانواده اش ضروري و از اهم واجبات است و از جمله فوايد آن اين است که در صورت ختم به خير نشدن مراسم، کوبيده شدن دسته گل توي سر آدم، يعني داماد بهتر از کوبيده شدن ظرف و ظروف آشپزخانه مادر عروس است!
اينکه نتيجه خواستگاري چه بشود و آيا تفاهمات صورت بگيرد يا خير، براي مرحله بعد خيلي مهم است و در واقع اگر خواستگاري با موفقيت انجام نشود، بقيه موارد هم انجام نمي شود. البته عده اي از جوانان بارها و بارها به خواستگاري مي روند اما جواب "نه" مي شنوند و پس از مدتي به دو گروه تقسيم مي شوند. گروه اول نااميد و سرخورده تا اطلاع ثانوي بي خيال خواستگاري و همسريابي مي شوند و گروه دوم تجربه کسب مي کنند و ياد مي گيرند دفعات بعد چه "پلتيکي" به کار بندند و خلاصه دير و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد.در مقابل دختران هم که يک سر ماجرا هستند به دو گروه تقسيم مي شوند. گروه اول به خاطر اينکه مي فهمد داماد خانه و ماشين نداشت و هم وزن عروس خانم، طلا مهريه اش نمي  کرد، خدا را شکر مي کند که زن آدم علافي مثل او نشد و گروه دوم که عاقل تر است و مي داند بابا شوهر کجا پيدا مي شود سعي مي کند دل پدر و مادر را نرم کند.
البته قديم ها درآوردن پاشنه در خانه عروس هم از موارد خواستگاري بود که اين روزها با وجود آيفن تصويري و نگهبان ساختمان و پليس گشت و صد البته کمبود شوهر کاربرد چنداني ندارد و تقريبا در عمل منسوخ شده و فقط لفظ آن باقي مانده.
مرحله دوم، نامزدي: در اين مرحله طرفين با گذراندن مراحل قبلي، و پس از طي سختيها و مشکلات فراوان رضايت والدين را کسب کرده و خواستگاري را به خوبي و خوشي به پايان رسانده و به خاطر شادي حاصل از اين پيروزي، جشن باشکوهي را ترتيب مي دهند. در اين مرحله انجام آزمايشات ژنتيک و مشاوره هاي قبل از ازدواج صورت مي گيرد و اکثر قريب به اتفاق آنهايي که اين دوران را گذرانده اند، پس از ازدواج معتقدند که نامزدي شيرين ترين دوران تاريخ زندگيشان بوده است...
در اين دوره اگر تفاهمات قبلي همچنان پابرجا بماند و ناگهان اخلاق دختر يا پسر از اين رو به آن رو نشود، يا وعده هاي پسر نقش بر آب نشود و توقعات دختر آنچناني نشود، زوجين وارد مرحله بعد مي شوند و اگر پابرجا نماند همه چيز از اول شروع مي شود منتهي با يک آدم و زوج ديگر!
بعضي هم که دل نازکترند دچار شکست عشقي مي شوند که اگر روزي ويژه نامه عشقي هم درآورديم درموردش حرفهاي ناگفته زيادي داريم که خواهيم گفت!
مرحله سوم، ازدواج: بالاخره پس از کش و قوسهاي فراوان و گذراندن مراحل زيادي که پيش از اين اشاره کرديم، زوجين به اين نتيجه مي رسند که ديگر بهتر است با هم ازدواج کنند و زندگيشان را به طور رسمي و تمام وقت مشترک کنند. در اين مرحله، خطبه عقد از سندهايي است که جنبه قانوني و رسمي تري به قضيه مي بخشد و جشن عروسي در پي آن از مهمات اين مرحله است. در اينجاست که بايد به دو نفري که توانستند پس از گذراندن اين همه مراحل از فرديت خارج شده و زوج شوند تبريک گفت که ما هم به نوبه خودمان اين کار را انجام مي دهيم. البته ازدواج هم آداب و ترتيبي دارد که از خريد جهيزيه عروس خانم تا رزرو تالار عروسي، خريد سرويس جواهرات، ارسال کارت مدعوين، دخالتهاي مادر داماد و مادر عروس گرفته تا... که اينها همه مثنوي هفتادمن کاغذ مي شود و درجش در سايت گل آقا، احتمالا موجب بعضي عواقب مي شود که از خيرش مي گذريم.
عده اي از عقلا و فضلا و صاحبان کرامت بر اين عقيده اند که مرحله اصلي اما پس از ازدواج است و مشکلات زندگي، بچه داري، همسرداري، خانه داري، سر و کله زدن با مادرشوهر و مادرزن و اينها، بيشتر از خود ازدواج و قبل از آن است.
و ما ترجيح مي دهيم فقط و فقط به ذکر اين نکته بسنده کنيم که مدت زمان باز شدن چشم زوجين به اتفاقي که برايشان افتاده و شرايط جديدي که در آن قرار گرفته اند در افراد مختلف متفاوت است و معمولا از شش ماه تا هشت سال متغير است تا به غلط کردن بيفتند! اما ما به نوبه خودمان اميدواريم که زندگي تمام زوجها شيرين باشد و بچه هاي قد و نيم قدي تحويل اجتماع دهند و با ازدواج و بچه دار شدن مشت محکمي بر دهان افرادي بزنند که مخالف کاهش جمعيت اند!
منبع سايت گل آقا و اطلاعات هفتگي
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
سال حماسه اقتصادی حماسه سیاسی ساا92سال مار
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    نظرتان در مورد وب سایتم چیست
    آمار سایت
  • کل مطالب : 34
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 21
  • آی پی دیروز : 22
  • بازدید امروز : 473
  • باردید دیروز : 803
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 5,225
  • بازدید ماه : 3,620
  • بازدید سال : 19,701
  • بازدید کلی : 151,701
  • کدهای اختصاصی
    دریافت همین آهنگ


    دریافت کد قفل کلیک راست